Concorde Group in wereldtop tolkdienstleveranciers

Amstelveen, 30 juli 2014

Concorde Group is een van de grootste dienstverleners ter wereld op het gebied van tolkdiensten. Het vertaalbureau is mondiaal de nummer 4 wat telefonische tolkdiensten betreft. Dat blijkt uit onderzoek van Common Sense Advisory.

Concorde Group, met vestigingen in Amstelveen en Waalwijk, verzorgde in 2013 ruim 150.000 tolkdiensten, waarvan bijna 115.000 telefonisch. Daarmee is het vertaalbureau de op vier na grootste dienstverlener van telefonische tolkdiensten ter wereld. Naast de meer dan 100.000 ad-hoctolkdiensten, waarbij de aanvrager binnen 2 minuten werd doorverbonden met een tolk, verzorgde Concorde ook meer dan 35.000 tolkdiensten op locatie.

 

Innovatie

 

Het merendeel van die 150.000 tolkdiensten wordt geregeld en verzorgd door het inhouse callcenter van het vertaalbureau. Raymond de Groot, Director ICT & Operations, over de ontwikkeling van het callcenter: “We hebben de afgelopen jaren grote investeringen in ICT en innovatie gedaan in ons callcenter. Daardoor werken we nu sneller, maar vooral efficiënter en daar profiteren onze klanten direct van. Bij telefonische tolkdiensten gaat het om snelheid en kwaliteit: de klant wil binnen enkele ogenblikken doorverbonden worden met een gekwalificeerde tolk. Dat is precies wat wij keer op keer verzorgen.”

Common Sense Advisory, een Amerikaans onafhankelijk onderzoeksbureau op het gebied van onder meer taal, lokalisatie en internationalisatie, berekende dat er in 2013 ruim US$ 5,5 miljard (ruim € 4 miljard) in de wereldwijde tolkdienstverleningsmarkt omging.

 

Over Concorde

 

Concorde heeft de afgelopen maanden een metamorfose ondergaan. Het tolk- en vertaalbureau lanceerde zijn nieuwe website, de commerciële afdeling werd ingericht naar klantbehoefte en er wordt sterk ingezet op klanttevredenheid.

Naast de vele tolkdiensten die Concorde voor (semi)overheidsklanten uitvoert, verzorgt het ook simultaan tolkdiensten, bijvoorbeeld tijdens congressen en evenementen, zoals recentelijk gebeurde tijdens de première van de theatervoorstelling ANNE.

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Noot voor de redactie (niet bestemd voor publicatie)
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Yvette Westra
Manager Marketing & Communicatie
Concorde Group BV
T: 020-4260797
E: yvette.westra@concorde.nl