Professionele congrestolk

CongrestolkEen congrestolk regelen is slechts een van de vele facetten van het organiseren van een goed lopend internationaal congres of event. Toch is de aanwezigheid van een goede congrestolk bepalend voor de beleving van uw internationale gasten. Immers, al uw moeite zal voor niets zijn als zij niets van uw sprekers of evenement hebben begrepen. Maak daarom gebruik van een goede congrestolk. Concorde Tolken heeft meer dan 30 jaar tolkervaring en is u graag van dienst. Wilt u direct een of meerdere congrestolken boeken? Vul het formulier in. We nemen binnen 24 uur contact met u op.

Reserveer uw congrestolk

 

Ontzorging

Omdat u het al druk genoeg heeft met de organisatie van uw evenement, zoekt u iemand die de stress bij u wegneemt. Ons team is gespecialiseerd in het opzetten van tolkdiensten bij congressen en evenementen. U kunt vertrouwen op:

  • Professionele tolken met vakinhoudelijke kennis;
  • Levering en ondersteuning van tolkenapparatuur, zoals fluistersets en tolkencabines;
  • Persoonlijk project- en accountmanagement.

 

  • Simultaan

  • Consecutief

  • Techniek

  • Persoonlijk

Simultaan

Simultaantolken

De meest gebruikte manier van tolken op een congres is simultaantolken. Een simultaantolk tolkt vrijwel gelijktijdig met de spreker. Hij werkt meestal vanuit een afgesloten cabine, een zogeheten tolkencabine. Ideaal wanneer u een internationaal publiek met verschillende nationaliteiten verwacht.

 

 

Simultaantolken is een intensieve bezigheid. Langer dan drie kwartier kan een tolk doorgaans niet simultaantolken zonder pauze. Daarom werken simultaantolken vaak in tweetallen. Ze kunnen elkaar dan afwisselen bij langere sessies. Concorde Tolken beschikt over een brede selectie simultaantolken in verschillende vakgebieden.

 

Consecutief

Consecutief tolk

Een consecutief tolk vertaalt niet tegelijk met de spreker, maar na afloop, bijvoorbeeld na een aantal zinnen. Een consecutief tolk biedt uitkomst wanneer u een kleine groep anderstaligen op een congres of bij een vergadering ontvangt. Ook zijn consecutief tolken ideaal voor een rondleiding door uw bedrijf of bij een evenement.

 

 

Consecutief tolken kunnen langer aaneengesloten tolken. Een spreker zal er wel rekening mee moeten houden dat hij af en toe moet pauzeren zodat de tolk zijn werk kan doen. Concorde Tolken beschikt over een breed aanbod aan consecutief tolken in verschillende vakgebieden.

 

Techniek

Technische ondersteuning

deelnemers in de zaal hun gewenste taal. Voor het uitvoeren van tolkdiensten op congressen is vaak speciale apparatuur nodig. Op conferenties worden meestal tolkencabines gebruikt. Vanuit deze afgesloten ruimtes kunnen de tolken zich geheel concentreren op de stem van de spreker. Hun vertolking is live te horen via hoofdtelefoons, waarop

 

 

kunnen kiezen. De levering en installatie van tolkencabines kan geheel worden verzorgd door Concorde Tolken. Ook de technische ondersteuning tijdens het congres zelf kunt u aan ons overlaten. Ook fluistersets, veel gebruikt bij rondleidingen, behoren tot de mogelijkheden.

 

Persoonlijk

Persoonlijke aanpak

We geloven in een persoonlijke aanpak. Daarom kunt u vooraf, tijdens en na uw congres terecht bij een vast contactpersoon. Hij of zij begeleidt u in het aanlooptraject, zorgt ervoor dat alles op tijd geregeld is, en kan u desgevraagd voorzien van advies op het gebied van meertaligheid.

 

 

Uniek aan onze aanpak is dat we de tolken voor uw evenement altijd van tevoren persoonlijk screenen. Door hen enkele inhoudelijke vragen te stellen testen we hun kennis van het onderwerp van uw evenement. Zo garanderen we de best mogelijke tolken voor u.

 

212 van onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een 8,5. Lees wat onze klanten zeggen over Concorde.

 

Congrestolk 

Gekwalificeerde tolken

U kunt rekenen op onze expertise in het selecteren van de juiste tolk(en) voor uw evenement. Zo bieden we onder andere AIIC-tolken met diverse security clearances.

Reserveer uw congrestolk