Wat is het CTMS?

headshot3 

​Kim van Melzen
Project Manager

Het CTMS (Concorde Translation Management System) is een online platform met geïntegreerde vertaaltool. We kunnen dit platform op allerlei onderdelen naar uw wensen inrichten.

Meteen een prijs

Wanneer u een tekst in een bewerkbaar bestandformaat (bijvoorbeeld Word, Excel of een bewerkbaar pdf-document) uploadt, telt het CTMS het aantal woorden om het bestand vervolgens door uw vertaalgeheugen in het CTMS te halen. Voor elke opdrachtgever en elke taalcombinatie bestaat er in het CTMS een specifiek geheugen. Segmenten die al eerder zijn vertaald, worden automatisch ingevuld in de doeltaal. Hierdoor is consistentie, bijvoorbeeld op het gebied van terminologie, gewaarborgd. Door de prijsafspraken die u met uw accountmanager hebt gemaakt te koppelen aan het CTMS kan het CTMS meteen een prijs geven. Daarnaast kunnen we instellen dat u deze prijs eerst goedkeurt, of dat het CTMS de opdracht meteen in gang zet.

Wanneer u een onbewerkbaar brondocument aanlevert, wordt het CTMS als een portal gebruikt waarop brondocumenten en vertalingen worden uitgewisseld.

Bij elke opdracht kunt u de bron- en doeltaal en de deadline aangeven. Bovendien kunt u per opdracht terminologielijsten en ander referentiemateriaal uploaden. De vertaler gebruikt dit bij het uitvoeren van uw vertaalopdracht om ervoor te zorgen dat de vertaling voldoet aan uw wensen.

Wilt u meer informatie over het CTMS of meteen gebruikmaken van dit online platform, neem dan contact op met uw accountmanager, of bel naar 020-8202890.

Deel dit antwoord via Twitter

 

 
Heeft u zelf een vraag over vertaaldiensten? Stel hem hieronder en we beantwoorden hem zo snel mogelijk voor u.

Staat uw vraag er niet bij?