Tolkdiensten voor de Raad voor de Kinderbescherming

Concorde levert per 1-6-2016 telefonische ad hoc en gereserveerde tolkdiensten en gereserveerde persoonlijke tolkdiensten op locatie aan de Raad voor de Kinderbescherming. De overeenkomst tussen Concorde en de Raad voor de Kinderbescherming loopt tot 1-6-2018, met de mogelijkheid tot 3x 12 maanden verlenging. 

De Raad voor de Kinderbescherming is gevestigd op 16 locaties verspreid over Nederland. Zijn kerntaken zijn:

  • Bescherming
  • Gezag en omgang na scheiding
  • Straf
  • Afstand, Screening, Adoptie en Afstammingsvragen
  • Toetsen en toezichthouden bij bescherming- en strafzaken

De Raad voor de Kinderbescherming heeft geen afnameplicht met betrekking tot de Wet beëdigde tolken en vertalers (Wbtv), maar zet in beginsel  beëdigd geregistreerde tolken (Rbtv-tolken) en tolken die op de Uitwijklijst staan in. Hiervoor worden de algemene profielen van de Wbtv specifieke profielen voor de Raad voor de Kinderbescherming aangehouden.

Werkt u bij de Raad voor de Kinderbescherming en wilt u een tolk aanvragen? Bel dan met Concorde 020-8202895. Of mail uw aanvraag naar tolk@concorde.nl

Handleiding 

Wilt u meer informatie of uitleg over het aanvragen van een tolkdienst? Download hier de handleiding. De hoofdpunten uit de handleiding leest u op de pagina Hoofdpunten handleiding bemiddeling tolkdiensten.

Evaluatieformulier

Wilt u feedback geven op een tolkdienst die we voor u hebben verzorgd? Vul dan ons evaluatieformulier in. 

Klachtformulier

Heeft u bij Concorde een tolkdienst afgenomen en wilt u daarover een klacht indienen? Maak dan gebruik van het klachtformulier.