Concorde Tolken: meer dan 400 tolkdiensten per dag

TolkdienstBij Concorde Group staan meer dan 100 medewerkers elke dag weer voor u klaar om uw tolk- en vertaalopdrachten perfect uit te voeren en om al uw vragen te beantwoorden. Mede hierdoor weten onze klanten ons altijd weer te vinden voor betrouwbare en snelle dienstverlening. Dat heeft ertoe geleid dat we de afgelopen jaren flink zijn gegroeid. Anno 2014 is Concorde het grootste vertaalbureau van Nederland en tellen we ook internationaal mee. Sinds kort mogen we ons bovendien officieel een van de grootste tolkenbureaus ter wereld noemen.

Common Sense Advisory, een onafhankelijk onderzoeksbureau in de tolk- en vertaalwereld, stelt elk jaar ranglijsten op van de grootste tolk- en vertaalbureaus ter wereld. In de categorie telefonische tolkdiensten bezet Concorde over 2013 de 4e plek. Dat is ook niet zo gek: ons speciaal ingerichte callcenter heeft over 2013 ruim 150.000 tolkdiensten verzorgd. Dat zijn ruim 400 tolkdiensten per dag! Resultaten waar we trots op zijn.

 

Innovatie

Om die resultaten mogelijk te maken wordt er veel tijd en aandacht besteed aan de techniek en infrastructuur van het tolkproces. Het merendeel van die 150.000 tolkdiensten wordt verzorgd door ons inhouse callcenter. Een toegewijd team van call agents is 24 uur per dag beschikbaar.

Raymond de Groot, Director ICT & Operations, over de ontwikkeling van het callcenter: “We hebben de afgelopen jaren grote investeringen in ICT en innovatie gedaan in ons callcenter. Daardoor werken we nu sneller en vooral efficiënter, en daar profiteren onze klanten direct van. Bij telefonische tolkdiensten gaat het om snelheid en kwaliteit: onze klanten willen binnen enkele ogenblikken doorverbonden worden met een gekwalificeerde tolk. Dat is precies wat wij keer op keer verzorgen.”

 

Congrestolken

Naast technische innovatie wordt er ook veel aandacht besteed aan verbeterde dienstverlening. Zo levert Concorde naast telefonische tolkdiensten ook tolkdiensten voor internationale congressen en evenementen. Dat doen we al geruime tijd, maar vanaf 2014 worden dergelijke tolkdiensten verzorgd door het Language Experts team.

Dit team neemt u gedurende het hele organisatietraject alle zorgen uit handen; van de eerste inventarisatie van uw wensen tot de technische ondersteuning, en van een uitgebreide briefing tot de logistieke verzorging (hotelovernachtingen, reserveren van vliegtickets, enzovoorts) voor de tolken. Dit team boekte al successen met onder andere de verzorging van de tolkdiensten bij de wereldpremière van theatervoorstelling ANNE.

Organiseert u zelf een internationaal evenement of congres waarbij u meertalige ondersteuning nodig heeft? Het Language Experts team bespreekt graag de mogelijkheden met u.

 

 

Tolkdienst op locatie

Uiteraard kunt u bij Concorde ook terecht voor een reguliere tolkdienst. Met 30 jaar ervaring en een uitgebreide database van meer dan 2000 tolken zijn we u graag van dienst.