VAR 2014 voorlopig ook in 2015 geldig

In 2015 verandert de wet voor de Verklaring Arbeidsrelatie (VAR). Omdat de nieuwe wet nog niet is aangenomen en er nog geen nieuwe regels zijn vastgesteld, heeft de overheid besloten dat uw VAR 2014 voorlopig ook in 2015 geldig blijft.

Wanneer u in 2015 hetzelfde werk onder dezelfde omstandigheden en voorwaarden blijft doen, mag u uw VAR 2014 ook in 2015 blijven gebruiken tot het moment dat de nieuwe wet- en regelgeving ingaat. U hoeft dus voorlopig geen VAR voor 2015 aan te vragen en wanneer u normaal gesproken automatisch een VAR van de Belastingdienst voor het nieuwe jaar ontvangt, krijgt u die dit jaar niet.


Ander werk

Gaat u dit jaar of in 2015 ander werk doen of onder andere omstandigheden of voorwaarden werken? Dan moet u wel een VAR voor 2014 of 2015 aanvragen. Uw nieuwe VAR blijft geldig totdat de nieuwe wet van kracht wordt.

Binnenkort ontvangt u van de Belastingdienst een brief of u hebt al een brief ontvangen over uw VAR. Het resourcemanagement van Concorde ontvangt deze brief graag om als bewijs op te slaan in uw dossier. Stuur een scan van de brief naar var@concorde.nl.


Vragen

Op het moment dat de nieuwe wet ingaat, is uw VAR 2014 niet meer geldig. Via onze nieuwsbrief en het Twitteraccount van Concorde blijft u op de hoogte van alles met betrekking tot de Verklaring Arbeidsrelatie. De Belastingdienst heeft op zijn website een vragenlijst gezet die u direct antwoord geeft op de vraag of u wel of geen nieuwe VAR moet aanvragen. Hebt u een vraag over uw VAR? Dan kunt u contact opnemen met ons resourcemanagement via e-mail (resources@concorde.nl) of telefoon (020-8202839) of u kunt een vraag stellen op de Vraag & Antwoordpagina op onze website.