Hoe werkt het uitnodigingsbeleid voor tolkdiensten op locatie?

De Raad voor Rechtsbijstand vraagt van ons een inspanning op de inzet van Rbtv-tolken en op het zo laag mogelijk houden van de reiskosten.


Uitnodigen

In eerste instantie worden door onze database automatisch gemiddeld 3 Rbtv-tolken uitgenodigd die in een straal van 15 kilometer rond de opdracht wonen. Afhankelijk van de taal, de voor die taal beschikbare tolken en de locatie is het mogelijk dat dit slechts één tolk is.
De tolken die in eerste instantie worden uitgenodigd, worden tijdens verschillende dagdelen drie keer gebeld en wanneer zij niet worden bereikt, wordt er een aantal nieuwe tolken uitgenodigd. De tolken die in eerste instantie zijn uitgenodigd, kunnen de uitnodiging nog steeds accepteren, wanneer zij die nog niet hebben afgewezen.


Tolken van de Uitwijklijst

Tot alle Rbtv-tolken binnen een straal van 15 kilometer zijn uitgenodigd, blijft dit proces zich herhalen. Wanneer geen van hen de opdracht heeft geaccepteerd, worden gemiddeld 3 Rbtv-tolken binnen een straal van 30 kilometer van de opdracht uitgenodigd, enzovoort. Als binnen een straal van 130 kilometer geen Rbtv-tolk wordt gevonden, wordt hetzelfde principe gehanteerd voor tolken op de Uitwijklijst. Indien er ook geen tolk van de Uitwijklijst beschikbaar is, wordt hetzelfde principe gehanteerd voor tolken die niet in het Rbtv of op de Uitwijklijst staan.

Wanneer we een aanvraag krijgen voor een spoeddienst benaderen we tolken zowel via Extranet als telefonisch. Bij spoeddiensten is de afstand van de woonplaats van de tolk tot de opdracht de belangrijkste factor. Een spoeddienst is een dienst die minder dan 4 uur voor de begintijd wordt aangevraagd.


Snel reageren

Wilt u meer tolkdiensten uitvoeren? Dan is het belangrijk dat u zo snel mogelijk reageert op de uitnodigingen die u via Extranet ontvangt.

Hebt u vragen of opmerkingen over Extranet of het uitnodigingsbeleid van Concorde? Neem dan contact op met de Helpdesk: tolken.helpdesk@concorde.nl of bel 020-8204820 en kies twee keer 2.

 

Bent u tolk en heeft u een vraag over iets waar u als tolk mee te maken heeft, bijvoorbeeld op het gebied van beëdiging, administratie of opleiding? Stel uw vraag hieronder en we beantwoorden hem zo snel mogelijk voor u.

Staat uw vraag er niet bij?