Vertaalbureau Chinees

Vertaalbureau Chinees

Aan de slag

Direct aan de slag voor een vertaling in het Chinees? Concorde is het enige vertaalbureau waar u zelf de prijs bepaalt aan de hand van de gekozen kwaliteit en deadline.


Offerte voor Chinese vertaling
 

 

Vertalen naar het Chinees

Als u zakendoet in China of van plan bent dat te gaan doen, dan komt u onvermijdelijk in aanraking met de Chinese taal. Daarbij is het van groot belang een professioneel en betrouwbaar Chinees vertaalbureau in te schakelen. Laat uw documentatie door Concorde van en naar het Chinees vertalen. Bij Concorde bent u verzekerd van:

 • uitsluitend Chinese native speakers;
 • snelle levering;
 • professionele vertaling;
 • account- en projectmanagement op maat.
   

Kansen op de Chinese markt

De Chinese economie groeit al jaren enorm sterk en is inmiddels uitgegroeid tot de tweede economie van de wereld. De schaal waarop deze groei plaatsvindt is enorm. China heeft bijna twee keer zoveel inwoners als alle Europese landen bij elkaar, en ruim een zesde van de wereldbevolking spreekt de Chinese taal. De grote Chinese markt en bijbehorende economie biedt grote kansen voor bedrijven die zaken willen doen met Chinese partners. Niet voor niets opent het Ministerie van Buitenlandse Zaken meer en meer posten in het land en worden er steeds intensiever handelsmissies georganiseerd.

Vertaalbureau Chinees

De taal is de sleutel

Voor een succesvolle entree op de Chinese markt is kennis van de Chinese taal (en cultuur) onontbeerlijk. Daarom is het aan te raden uw documenten te laten vertalen door een Chinese vertaler. U voorkomt misverstanden en maakt een professionele, serieuze indruk. Hierbij kan Concorde u helpen. De Chinese vertaler die uw teksten vertaalt is altijd een native speaker met veel ervaring in het onderwerp van uw document. Wij beschikken over een Chinese vertaler voor de meest voorkomende Chinese dialecten: Mandarijn (meer dan 70% van de Chinezen spreekt Mandarijn), Kantonees en Wu. Onze vertalers zijn goed op de hoogte van wat er speelt in China en de internationale regio. Zij zorgen ervoor dat uw tekst op het gebied van stijl en etiquette correct wordt vertaald. Door uw teksten te laten vertalen in het Chinees vindt u makkelijker toegang tot de Chinese markt.


Onze klanten

Wij vertalen voor een grote, diverse groep klanten die actief zijn in uiteenlopende branches, van grote multinationals tot eenmansbedrijven. Enkele van onze klanten voor wie wij naar het Chinees vertalen zijn:

 • Metrix Lab
 • UTZ Certified
 • G-Star Raw C.V.
 • HEMA
 • ASML
Ook voor u zorgen we graag voor een passende Chinese vertaling.

BeoordelingenSpecialisaties

Heeft u een specialistische of vaktechnische Chinese vertaling nodig? Concorde is het grootste vertaalbureau van Nederland en is u graag van dienst. Bij ons Chinees vertaalbureau werken freelancevertalers die over expertise in verschillende kennisgebieden beschikken. Wilt u een specialistische tekst naar het Chinees vertalen, ga dan direct naar de offertemodule of lees verder over de volgende specialisaties:


vertaalbureau chinees

Chinese cultuur

De Chinese culturele normen en waarden wijken sterk af van die in West-Europa. Om dus tot effectieve interculturele communicatie te komen, dient u zich te verdiepen in de gedachtegang van uw Chinese zakenpartner. De Chinese cultuur is sterk hiërarchisch, en uw positie en status speelt dus een grote rol. Zorg ervoor dat u door een betrouwbare derde persoon wordt geïntroduceerd vóór een zakelijke afspraak.

“Saving face”

Het voorkomen van gezichtsverlies is in de Chinese zakelijke cultuur belangrijk. Wees daarom altijd stipt op tijd, formeel en maak geen fysiek contact. Geef en ontvang cadeaus, en stem deze af op de functie van uw zakenpartner en de aard van de relatie. Onthoud dat de ontvangende partij volledig verantwoordelijk is voor alle faciliteiten en kosten. Ten slotte verlopen zakelijke ontmoetingen altijd in het Chinees. Huur daarom een tolk Chinees in.

 

Tolken

Communicatie verloopt niet alleen via geschreven woord. Bij een zakelijke afspraak met een Chinese partner is een ervaren tolk Chinees onmisbaar. Een tolk zorgt ervoor dat uw boodschap duidelijk overkomt. Een tolk voorkomt ook misverstanden die het zakendoen in de weg staan. Concorde Tolken beschikt over een uitgebreide database van gesprekstolken die u vakkundig en discreet bijstaan bij gesprekken met uw internationale contacten.


Uw volgende stap