2. Gebruik één pagina per zoekwoord

Delen:

WebVertSEODit wordt door veel organisaties vaak vergeten. Een zoekmachine zoekt niet naar websites maar naar webpagina’s. Het heeft dus geen zin om je hele website te optimaliseren op één zoekwoord. Sterker nog: optimaliseer je meer dan één pagina voor hetzelfde zoekwoord, dan snapt een zoekmachine niet welke van jouw pagina’s nu het meest relevant is voor de zoekers. Met als gevolg dat geen van je pagina’s goed zal scoren. Geef iedere zoekterm dus zijn eigen pagina.

 

SEO ChecklistAndersom geldt ook dat je een pagina maar voor één zoekwoord moet optimaliseren. Zoekmachines worden steeds beter in het begrijpen van de tekst die op je pagina staat. Ze worden daarbij geholpen door de tekst op jouw pagina. Hoe meer jij over een bepaald onderwerp aan een zoekmachine kunt vertellen, hoe beter de zoekmachine jouw pagina zal waarderen. Meerdere onderwerpen op een pagina brengen een zoekmachine in de war. Dat werkt averechts op je score.

 

Heb of wil je een meertalige website? Dan verandert er weinig. Van iedere geoptimaliseerde pagina kun je een vertaling laten maken, waarbij je optimaliseert op een zoekterm in een andere taal.

 

Delen: