3. Wat zijn landingspagina's?

Delen:

WebVertSEOOk, we hebben nu vastgesteld dat je niet je hele website maar individuele pagina’s moet optimaliseren. Betekent dat dan dat je elke pagina op je website moet optimaliseren? Gelukkig niet, zeg! Een beetje flinke website heeft al snel meer dan 100 pagina’s. Als je voor iedere pagina een uniek zoekwoord moet verzinnen ben je nog wel even bezig.
 

Je landingspagina is je etalage

In plaats daarvan optimaliseer je een beperkt aantal pagina's. Deze pagina's noem je landingspagina's. Klikt een bezoeker jouw zoekresultaat aan, dan landt hij op deze pagina. Deze pagina verleidt jouw bezoeker tot een vervolgactie. Je landingspagina moet er dan ook piekfijn uitzien. Alle benodigde informatie over het zoekwoordonderwerp moet de bezoeker hier kunnen vinden.

 

LandingspaginaMaar wacht even… je hebt misschien nog meer informatie over een bepaald onderwerp. Een blogartikel, een nieuwsitem, een brochure, een klantcase, enzovoorts. Moet al die informatie dan op één pagina worden gezet? Zeker niet. Een enorme lap tekst is niet het eerste dat je een potentiële klant wilt voorschotelen. Daarnaast is het ook goed voor SEO om veel pagina's op je website te hebben.

 

Beschouw je landingspagina daarom als de etalage over het onderwerp. Een potentiële klant moet in één oogopslag kunnen zien wat je hem of haar kunt bieden en waarom jouw oplossing de beste is. Leg dat dus bondig uit. Verwijs hem voor verdere informatie en de volgende stap door naar andere pagina’s of artikelen op je website. Zorg er wel voor dat je vanaf die artikelen weer terug verwijst naar je landingspagina. Daarmee leg je een zoekmachine uit dat die pagina de belangrijkste is over dat onderwerp.

 

Bekijk als voorbeeld eens onze pagina over technisch vertalen. In een notendop vind je er alles over onze dienstverlening op dat gebied. Extra informatie, een client case en tips over technische documentatie en de vertaling ervan staan achter links.

 

Delen: