Gemeente en vluchtelingen

U bent benaderd of gaat wellicht benaderd worden door het COA om een crisisopvanglocatie voor vluchtelingen in te richten. Dit brengt een aantal uitdagingen met zich mee, bijvoorbeeld op het gebied van huisvesting en communicatie. Concorde is specialist op het gebied van meertalige communicatie en verzorgt vertalingen en tolkdiensten, sinds 1 januari 2015 ook voor het COA.Tolkdiensten

Als grootste tolk- en vertaalbureau van Nederland hebben we de afgelopen jaren uitgebreide expertise opgebouwd op het gebied van tolkdiensten voor anderstaligen. Bovendien verzorgen we dagelijks 2000 telefonische en persoonlijke tolkdiensten voor het COA en andere overheidsdiensten. Daarnaast hebben we de afgelopen maanden voor tientallen crisisopvanglocaties, waaronder in Amsterdam, Rotterdam, Neder-Betuwe, Kampen en Hardenberg, tolkdiensten verzorgd.
Bij een crisisopvanglocatie zorgen we ervoor dat er altijd minimaal één tolk in de gewenste taal of talen op de locatie aanwezig is. Dankzij de tolken verloopt de communicatie met de vluchtelingen veel gemakkelijker, wat u veel zorgen uit handen neemt. Bovendien profiteert u dankzij een nauwe samenwerking tussen het COA, Concorde en de tolken optimaal van het werk van de tolk.

Vangt uw gemeente ook vluchtelingen op en wilt u hulp bij de communicatie met deze anderstaligen? Doe een beroep op Concorde.

Waarom Concorde?

  • Altijd een tolk beschikbaar;
  • Ervaring met de doelgroep;
  • Tolkdiensten 24-uur per dag beschikbaar;
  • Flexibele opschaling en kosteloze afschaling;
  • Snel en efficiënt projectmanagement;
  • Eén centraal aanspreekpunt;
  • Betrouwbare leverancier voor onder meer het COA.
 

Overige meertalige oplossingen

Naast tolkdiensten bieden we ook een grote verscheidenheid aan overige meertalige oplossingen. Zo helpen we bij het voorlichten van vluchtelingen, bijvoorbeeld door het verzorgen van meertalig drukwerk en het bouwen van een eenvoudige website.


Meer informatie?

Neem contact met ons op.

Telefoon: 020-8202890
E-mail: tolkencontact@concorde.nl

Lees ook de FAQ Tolkdiensten gemeente.